Behandlinger

Dit kæledyr er vores højeste prioritet

Hos og får du en tryg og god behandling.

Vi har investeret i nyt udstyr så som moderne røntgen, blodprøveanlæg og operationsfasciliteter, så vi følger de nyeste standarder indenfor branchen.

Før enhver behandling undersøger vi dit kæledyr. Ofte ringer vi også til dig dagen inden du skal have dit dyr i narkose i forbindelse med f.eks. en operation. Ved almindelige konsultationer sender vi dig oftest en sms eller email, så du husker din tid eller kan forberede dig.

I forbindelse med behandlinger får du altid en grundig og god udlevering. Nogle gange vil du endda få materiale med hjem, som beskriver sygdommen eller det som skal gøres. F.eks. i forbindelse med tandoperation efter fund af dårlige tænder ved en mundhuleundersøgelse.

Har du spørgsmål til en behandling før, under eller efter så tøv ikke med at kontakte os for at få afklaret spørgsmål eller få undersøgt mulighederne.

Vi giver altid gerne et prisoverslag og det er vigtigt du føler at dit forløb hos os var godt, hvorfor vi ofte også kontakter dig efter en operation for at høre at alt gik godt efterfølgende.

 

Røntgen

På klinikken har vi et digitalt røntgenapparat, som er uundværligt i flere sammenhænge. Røntgen kan bruges til at konstatere skader i bevægeapparatet, forandringer i lungerne, fastslå antal hvalpe før fødsel, fremmedlegeme i mave/tarme mv.

Ud over at bruge apparatet til diverse diagnostik, så tager vi også billeder af hofter, skuldre og albuer til DKK.

 

Ultralydsscanning

Hos familiedyrene bruger vi ultralyd til blandt andet at konstatere drægtigheder hos hunde (obs. ikke antal fostre) og ultralydsguidet urinudtagelse.

 

Tandrøntgen

Som en del af en tandbehandling, vil røntgen ofte være relevant for at opdage lidelser ved tandrødderne tidligt og til at fastslå den korrekte behandling for patienten.

 

Laboratoriefaciliteter

På klinikken råder vi over en række laboratoriefaciliteter der gør os i stand til at give hurtige og præcise svar til vores klienter. Dette bevirker at vi kan lave en effektiv behandling af den pågældende lidelse og samtidig sikre et ansvarligt brug af medicin.

 • Blodprøver

  På klinikken råder vi over et blodprøveapparat, der giver os mulighed for at analysere og give svar på de fleste blodprøver allerede samme dag.

  • Infektionstal
  • Organprofiler
  • Blodanalyse før bedøvelse
  • Mineral-/elektrolytforskydninger

  Derudover har vi mulighed for at teste for en række sygdomme (f.eks. bugspytkirtelbetændelse, FIV (katte-aids)). Prøver vi ikke selv kan analysere, sendes til certificerede laboratorier som giver svar inden for få dage.

 

Vævsprøver

Hævelser eller knuder af ukendt oprindelse er altid relevante at undersøge. I de fleste tilfælde får vi et svar med det samme, der er relevant i forhold til det videre forløb. Knuder som fjernes ved operation bliver, efter aftale med ejer, sendt til England, hvor specialister undersøger dem og giver os svar omkring diagnose og evt. prognose for patienten.

Gødningsprøver

Vi undersøger gødningsprøver fra langt de fleste dyrearter. Ud over en række sygdomsfremkaldende parasitter kan vi også undersøge for virus (f.eks. parvovirus) og bakterier. Ved sygdom forårsaget af bakterier laver vi resistensundersøgelser for at vælge den rette behandling.

Urinanalyse

Undersøgelse af urin er relevant i forbindelse med flere forskellige sygdomme. Vi undersøger urinen med det samme og laver eventuelt en dyrkning, hvis der er mistanke om infektion. Urinanalyse sammen med en blodprøve kan også afsløre de helt tidlige tegn på sygdom i nyrerne. I tilfælde hvor det ikke er muligt at få en ’frivillig’ afsat urinprøve eller der er behov for en sterilt udtaget urin har vi mulighed for at tage en ultralydsguidet udtagelse af urin direkte fra blæren.

En sikker og blid narkose

Nogle gange må vores kæledyr i narkose. Mange er bange for dette, men hos os er der ikke grund til at være bange, da vi bruger de nyeste protokoller for narkoser. Det betyder at narkoserne som os ofte er meget mere skånsomme end de som anvendes mange steder. Husk en narkose ikke bare er en narkose og dyrlæger arbejder forskelligt. Vore narkoser indbefatter ofte en præ-narkose, induktion og vedligehold. Narkoserne er intuberede og ofte er der taget blodprøve forinden for at tjekke værdierne. Det sidste er naturligvis valgfrit, men du opfordres til at vælge en blodprøve til som kæledyrsejer.

Mange ting kan klares med en simpel og god injektions sedation. Dette er en mindre bedøvelse, som går lidt hurtigere. Til gengæld er den ikke så dyb og fungerer kun godt ved meget lette indgreb som f.eks. en knækket negl mens fjernelse af f.eks. en knude eller tandbehandling foregår ved fuld narkose.

Behandlinger vi udfører